fbpx

שלום, אני מע"מ – נעים להכיר

השלב הבירוקרטי הראשון של כל בעל עסק הוא פתיחת תיק במע"מ. בעל העסק יכול להירשם במע"מ כעוסק מורשה או כעוסק פטור. מרגע שהתיק נפתח כעוסק מורשה חלה על בעל העסק החובה לדווח ולהעביר את כספי המע"מ אחת לחודש או לחודשיים לקופת רשות המסים.

נתחיל מן ההתחלה – מה הוא מע"מ ועל מי הוא חל

המע"מ למעשה הינו מס שחל על הקונה, משמעות הדבר שבעל העסק למעשה משמש צינור גביה עבור המדינה כאשר הוא גובה את המע"מ מלקוחותיו ומעביר אותו למדינה. משמעות הדבר כשבעל העסק מחליט כמה כסף לגבות מלקוחותיו הוא צריך להוסיף לסכום זה את המע"מ. בעל עסק שלא ייקח את המע"מ מלקוחותיו יצטרך להעביר את הכסף לקופת האוצר מהכיס שלו. למעשה מכל שקל שבעל העסק גובה מהלקוח 17% אינו שלו ואת הסכום הזה על בעל העסק להעביר לקופת האוצר.

דוגמא קטנה להמחשה – בעל העסק חישב כי המחיר בו ירצה למכור את המוצר או השרות שלו, הוא 100 ₪. על מנת שאכן יישאר 100 ₪ בכיס, בעל העסק צריך למכור את המוצר ללקוח ב- 117 ₪. כאשר 100 הם של בעל העסק ו- 17 ₪ עוברים למע"מ. בעל עסק שימכור את המוצר ב 100 ₪ מבלי להוסיף ולגבות את המע"מ מהלקוח, יצטרך להעביר את כספי המע"מ מהכיס שלו – בדוגמא שלנו מתוך ה – 100 ₪ שיגבו מהלקוח בעל העסק יצטרך להעביר 17 ₪ למע"מ ובסוף מה שיישאר שלו אלו 83 שקלים בלבד.

מתי מעבירים את המע"מ לרשות המסים:

דיווח ותשלום המע"מ נעשה אחת לחודש או אחת לחודשיים (בהתאם לגודל העסק), לרוב עד ה-15 לחודש, של החודש העוקב. לעיתים ישנה דחיה במועדים אלו בגלל חגים או אירועים מיוחדים. למשלמים באמצעים מקוונים כגון דרך אתר האינטרנט של רשות המסים או דרך רואי החשבון המייצגים ניתנת דחייה של מספר ימים נוספים.

 

החזרי מע"מ – יש דבר כזה?

כשאנחנו כבעלי עסקים משלמים לבעל עסק אחר, אנחנו למעשה כמו כל לקוח משלמים לאותו בעל עסק גם מע"מ על המוצר או השירות אותו קנינו. המדינה מאפשרת לבעל העסק לקזז את המע"מ ששולם לבעלי עסקים אחרים מהתשלום אותו צריך להעביר למע"מ. במלים פשוטות במועד הדיווח עלינו להעביר לרשות המסים את המע"מ אותו גבינו מהלקוחות שלנו בקיזוז המע"מ ששילמנו לעסקים אחרים. למעשה בצורה זו אנחנו מקבלים בחזרה את המע"מ אותו שילמנו לבעלי עסקים אחרים.

לעיתים קורים מצבים בהם הקניות שביצענו מעסקים אחרים גבוהות יותר מהמכירות ללקוחות שלנו. במצב כזה גובה המע"מ אותו המדינה צריכה להחזיר גבוה יותר מהמע"מ אנחנו צריכים להעביר וכך נוצר בו המדינה היא זו שמעבירה כסף עלינו. מצבים כאלו אופייניים לעסקים חדשים בהם בשלב ההקמה יש יותר הוצאות מהכנסות או במצבים בהם ביצענו רכישה משמעותית של ציוד או של מלאי שהולך לשמש אותנו ליותר מתקופת דיווח אחת. החזרי מע"מ לאורך זמן ולא בשל מקרים של עסק חדש או קנייה גדולה – צריכים להדליק נורה אדומה לבעל העסק כי משמעות הדבר היא שהעסק מוציא יותר ממה שהוא מכניס ולמעשה מפסיד כסף.

חשוב לדעת שלא על כל הוצאה ניתן לקבל את המע"מ בחזרה, ניתן לקזז את המע"מ בהוצאות רק עבור הוצאות שבוצעו לטובת העסק. חלק מההוצאות נקראות הוצאות מעורבות – הוצאות ששימשו בצורה חלקית את העסק ובצורה חלקית את בעל העסק באופן פרטי, במצב כזה מקזזים רק חלק מההוצאה.

שתפו:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email

מאמרים נוספים

חברות
עוז צפדיה

סוף השנת 2020 מתקרבת

סוף השנה מתקרבת וכמו בכל סוף שנה כולנו נתקלים במגוון פרסומים בדבר הפקדות למוצרי חיסכון למיניהם והחזרי מס

שאתם יכולים לקבל, על מנת לעשות סדר בדברים ריכזנו עבורכם מספר דגשים בנושאים:

עצמאיים
עוז צפדיה

עדכון מענקים 11.10.2020

בימים האחרונים רשות המסים שולחת לכלל בעלי העסקים בישראל הודעה בדבר זכאות למענקים עקב משבר הקורונה.

חברות
עוז צפדיה

עדכון מענקים 31.08.2020

ביום 25.8.2020 נפתחה באתר רשות המסים האפשרות להגיש בקשות למענק הסיוע לעצמאים ולשכירים בעלי שליטה עבור החודשים מאי-יוני 2020 בסכום של עד 15 אלף ₪.

לפני שאני נפרדים, אולי בכל זאת נוכל לעזור?

1
2
3
4
5
6
דילוג לתוכן